mungkin disini yang anda cari.!!

Pengikut dihormati

30 Mac 2012

Tahukah anda?..kenapa lelaki suka kawen wanita berusia...

              Assalamualaikum dan salam 1Blogger;
      Hello...kawan harap korang sihat selalu, hari tu aku ada buat entri pasal lelaki dan wanita yang berkahwin diusia muda untuk kali ni aku share pulak kenapa lelaki suka kawen ngan wanita yang lebih berusia..
   
     Aaaaaha!!..macam mana ok tak tajuk ini, seperti yang kebiasaannya lelaki cari pasangan atau
isteri yang lebih muda daripadanya. Ibubapa pun memang mengharapkan menantu yang cantik dan muda..Tapi dewasa ini ramai lelaki dah beralih arah / citarasa iaitu memilih wanita yang lebih tua
darinya sebagai teman atau isteri
    Dalam islam tidak melarang lelaki kawen dengan wanita lebih tua bahkan Isteri Nabi Muhamad Saw pun lebih tua dari Baginda...disini mungkin ada sebab atau faktor yang kuat mendorong lelaki
lebih gemar memilih wanita berusia dijadikan kekasih atau isteri. Dibawah ni aku share kemungkinan
sebab musabab lelaki mengemari wanita berusia;
   1. TIDAK BANYAK KARENAH
      -mudah bertolak ansur dalam semua pekara
   2.  LEBIH AMBIL BERAT
      -sentiasa menjaga kebajikan dengan iklas
       dan sentiasa menjaga hubungan dengan baik
   3.  BIJAK DALAM BERBICARA
      -ini lebih kepada kematangan berbanding
       wanita muda atau sebaya...
   4.  MURAH REZEKI
      -betul ke?..berkasih atau isteri berusia maka
       rezeki menjadi murah,tapi ini kata orang-orang
       berpengalaman...
   5.LEBIH PENYAYANG.
      -Yang ini mungkin ada kebenarannya..sikap
        sebergini memang menebal di hati wanita yang
        berusia..
    Korang setuju tak lima sebab diatas atau korang rasa nak tambah, apa-apapun ini cuma pemerhatian dan pengalaman orang terdahulu..oklah jumpa lagi dilain entri..............bye3!!!.


13 ulasan:

CintaZulaikha berkata...

ikot jodohlah, yg penting bahagia dunia dan akhirat kan, biarpon jodoh tu lebih berusia dari kita.

Cik mama berkata...

Ada betulnya juga,munkin yg muda tu bnyk sgt kerenahnyakan..

http://pinkpurplemerah.blogspot.com/

LydSunshine berkata...

Yang banyak kerenah tu saya setuju. DUlu masa saya muda2 saya sgt banyak kerenah dgn boyfriend saya pada waktu itu. Pastu byk kali putus cinta, last2 bila dah makin berusia, makin matang dan perangai pun dah tak banyak kerenah, baru le hubungan menjadi lancar.

Paragass berkata...

nak cari bini susah oo..salah pilih tido lua laaa~

salam kenal^^

hyz berkata...

agak setuju jugak lah ngan statement kat atas... heheheh my mom setahun tua dr my dad.. bahagia je sampai skag... hehehe

Aida Omar berkata...

betul rasanya kot.. tapi ada jugak yang perempuan muda tapi matang.

yusuflaili(Goku) berkata...

Salam hormat semua;

@#CintaZulaikha-
Jodoh memang jodoh,tapi usaha kita untuk mencari dan mencari tu pula lebih kepada yang berusia..

@#Cikmama-
tak semestinya..ini cuma pendapat dan pengalaman segelintir manusia..

@#LydSunShine-
Tak juga,kadang2 lelaki pun apa kurangnya..

@#Paragas-
Salam kenal..Aku setuju memang susah cari bini."Kawin senang berbini tu yang susah"..

@#hyz-
Selalunya kalau orang dulu2 bahagia hingga ke anak cucu..

@#AidaOmar-
Ada2..tapi tak ramai.

Koding berkata...

Singgah ziarah tuan...
Sori sbb tulis kat sini...
Shoutchamp tuan tak dpt diakses...
Mungkin kena tukar dgn Cbox...

izan mama mia berkata...

citarasa n pendapat setiap org berbeza...namun jodoh penentu segala...tapi bg mama,..elok isteri yang muda sikit dr suami....:)

ILA HonEyBuNNy berkata...

setuju....

sebab ramai jugak tgk kawan2 lelaki y kawin perempuan berusia dari mereka..ehheheh

kainBuruk berkata...

Setuju..wanita berusia jauh lebih matang dan selesa.

yusuflaili(Goku) berkata...

salam semua;

@#Koding-
Yalah..selalu je jadi cam ni,kejap ada kejap tak ada..mesti kena tukar ni.

@#izanmamamia-
Betul juga tu..tapi pengalaman memainkan peranan jugak.

@#ILA-
Mungkin mereka selesa dengan pilihan mereka...

@#KainBuruk-
Betulkah..kematangan menjadi penarik utama???..

ctk berkata...

lebih tua, lebih paham psgn kot...setuju ngan xbnyk karenah tu..hehehehe...

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service