mungkin disini yang anda cari.!!

Pengikut dihormati

15 Ogo 2011

Selamat tinggal...kad ucapan HariRaya..!!

                                                           Assalamualaikum;
                       Kali ini laju jugak aku buat entry, lepas entry pasal duit raya aku buat pulak pasal kad ucapan hariraya, perasaan tak korang semua sekarang ni ramai blogger yg buat entry Ramadhan, puasa dan hariraya termasuk akulah sekali,bukannya apa kita cuba buat apa yang dimahukan oleh pembaca blog kita ya tak?..bagi aku apa yg hangat dipasaran sekarang itulah yg aku fokuskan.. Berbalik pada cerita aku tentang tajuk aku diatas, dengar bunyi tajuk je korang tak sedih ke? takkan korang semua tak ada perasaan..sedihlah!!.
                       
                        Mana perginya budaya kad ucapan penganti diri.?
                        kenapa kad ucapan hariraya dilupakan..?
                       mengapa kita harus melupakannya..?
                       Masih relevenkah kad hariraya digunapakai.  
Sekadar hiasan
                                 
                      Sebenarnya aku ini jenis yang suka sangat berfikir, ..bukanya apa aku rindu sesangat ngan kad hariraya ni lama dah tak terima kad ni..dulu kan main zaman kegemilangan kad raya belumpun sampai seminggu puasa dah berlambak kad raya dijual merata tempat berbagai bentuk,saiz dan kata2 ucapan pun manis2 belaka serta berbunga..
                                    
                      Dirumah akak adik abang sebuk kumpul kad untuk digantung didinding ruang tamu rumah dan ada yg gantung kat bilik tidur ..aduh! aku rindu betullah situasi sebergini..tapi sekarang semuanya telah berubah..sekarang dah maju tak main kad ucapan lagi main ketuk guna jari je kalau nak ucap selamat hariraya siap dgn hantar sms serta gambar sekali kini blog dan FB dah ada copy je kad ucapan terus klik sampai dah...
                                                            
                       Walau apa2pun alasannya aura menerima kad ucapan dikirim melalui pos dengan internet jauh perbezaan...oklah selamat berbuka,selamat bersahur dan selamat berpuasa moga amalan kita sepanjang bulan ramadhan diberkati Allah s.w.t..jgn lupa tegur kalau ada tersalah dan suarakan pandangan...!!


P/S; tiap2 sesuatu perubahan pasti ada pengorbanan@kemajuan diiringi kehancuran


                     

26 ulasan:

NA berkata...

Suka kad raya. Memang seronok kalau dapat. Ni tak sabar nak terima kad raya daripada para penulis blog yang buat segmen kad raya.

-wina1979-

Umedia Network berkata...

Seronok kalau bagi2 kad ucapan ni. hee. :)

abghani berkata...

dulu rasa megah klu dpt kad raya yg paling banyak

yusuf Laili berkata...

Salam;
@#NA-aku lagi seronok klu melalui pos
lebih emosi..

@#UN-akupun..tapi sekarang payah nak cari..

@#_abghani-selalu lawan ngan kwn2 siapa paling banyak...

Run Away berkata...

slmat hari raya...best lau dpt kat raya...;d

yusuf Laili berkata...

Salam;
@#Run Away-selamat hari raya moga raya ini membawa kebahagian kepada anda.

laskar pelangi berkata...

selamat hari raye.hik3;) pelangi siap wat header hari raye lgi =D

yusuf Laili berkata...

Salam;
@#laskar pelangi selamat berpuasa yake..!mesri cantik..

aleen aiden berkata...

dulu mase skolah,hari2 tggu posmen datang.bley kate olmost hari2 jugak dpt kad raya dr kwn2.hu3

EmpayarUtama berkata...

Masih pakai lagi biasanya hantar kat customer, supplier, banker dan agensi kerajaan. Men ratus keping jugaklah tapi paling banyak masa Raya Cina :)

yusuf Laili berkata...

Salam;

@#aleen aiden-
seronok bila ada org kirim kad raya kat kita..

@#EmpayarUtama-
betul masih ada tapi tak mcm dulu lagipun hanya jabatan kerajaan je masih buat tapi yg tak seronoknya kat tu serupa dgn kwn2 lain siap dgn tandatangan copy..

ツ Bieaz ツ berkata...

kad2 raya nie yang paling disukai lagi best...
tapi tak ramai sangat dah yang buat mcmnie.

tahun lepas bie dapat raya seronoknya hahaha tetibe excited :)

kotak bulat berkata...

Salam, haritu ada join segmen kb kan.. tp kenapa belum buat step kedua?
kb harap kamo buat hari ni.. bukan nak memaksa tp kb da bagitau awal2, bila join perlu sedia buat step kedua. Kb taknak segmen ni jadi tak adil.ok? nti kb dtg check lagi.

step 2 kat sini :
http://nazihanali.blogspot.com/2011/08/segmen-promote-bermula.html

PeRmAtA bIrU berkata...

ya lah... betul tu, sangat2 bersetuju... tiap2 satu perubahan pasti ada pengorbanan dan setiap kemajuan itu selalu diiringi kehancuran... :) betul tu.. makin maju, makin lah kurang apa yang gemilangnya dulu, kad raya antaranya.. kan??? jom2 antar kad raya balik.. tapi setem da 60 sen..:)

yusuf Laili berkata...

Salam;
@#Bieaz-
kalau adapun tak seperti dulu

@#Kotak Bulat-
alamak lupak pulak nanti ada masa aku buat step 2..tpt aku ni 3hari no line..

@#Permata Biru-
sama pendapat

PORUMAN berkata...

selamat menyambut hari raya bos .. nda lama lg ... 13 hari lagi puasa..

yusuf Laili berkata...

Salam;
@# sabar2 aku menanti menjelang pagi raya..

ILA HonEyBuNNy berkata...

zaman dulu seronok ja.mesti dapat kad raya banyak...

sekarang neh dah xmeriah macam dlu...leh bilang je berapa dapat kad raya..ehheh

apa pun..selamat hari raya...ehhe

iza berkata...

Assalam...
Dulu rajin buat kad rasa sendiri tapi sekarang ni dah malas dah....

yusuf Laili berkata...

Salam;
@#ILA-memang seronok tak sabar nak bukak bila dapat kad raya.

@#iza-siap bubuh ngan bedak wangi lagi..heHeeeee!

Ungu Violet berkata...

noltalgia tuh kad raya...

skrg org dh malas nk tulih kt kad... nk beli setem pastuh nk kene pos plak...huhu

guna teknologi lg senang kot....tinggal tag @ send jer..

tp kureng la nilai sentimental tuh...huhu

Fad berkata...

cikgu fad dtg!!!cikgu akan pos kad raya sok...tuk kwn2 blogger..xsemua org lupakan kad raya kan..hehe

yusuf Laili berkata...

Salam;
@#cikguFad-yeke.?.esok aku tunggu kat pintu pejabat pos......

Run Away berkata...

wah....best nyer...selamat awieh raya...;d

Ratu Lissa berkata...

byk nya kad raya.hihi..selamat hari raya

yusuf Laili berkata...

Salam;

@#Run Away
-semoga beroleh kebahagian di hariraya nanti.

@#ratu Lissa
-dulu akulah paling byk dapat kad raya dlm keluaga aku.

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service