mungkin disini yang anda cari.!!

Pengikut dihormati

27 Jul 2012

Cara elakan bekas dari berbau!!.

         Assalamualaikum dan salam 1Blogger;
    Hallo semua..dalam menjalankan ibadah puasa ni terasa agak
susah nak cari idea,nak buat entri pasal masakan lagi ada orang
kata tak sesuai buat cerita makanan pada bulan ramadhan ni..jadi
aku ikut pesanan tu.
bekas makanan
 
   Dari tak buat post apa-apa,baik aku share satu tip atau petua,
iaitu macam mana nak elakan bekas dari berbau,bekas menyimpan
makanan yang terlalu lama digunakan akan meninggalkan bau yang
kurang enak.
   Jika korang rasa masih sayangkan bekas tersebut atasinya dengan
merendamkan beberapa helai surat khabar didalam bekas tersebut
dan biarkan selama 2-3jam..insya Allah bau tersebut akan diserap
oleh kertas tadi dan bekas tidak berbau lagi...
apa-apa jer janji surat khabar.
 
   Tak lama lagi rayakan,tentu korang dah selongkar bekas makanan
yang disimpan almari untuk digunakan menyimpan kuih muih,rendang
segala macam lauk pauk nanti dan gunakanlah tip yang aku share ni
sekirannya berdepan masalah berbau ni..
    Oklah takat ni jer perkongsian kali ni nanti jumpa lagi...Bye2!!!!.



10 ulasan:

LydSunshine berkata...

Ooo..macam tu rupanya. Boleh la saya cuba tip ni. Mmg bekas yang dah lama berbau pun. Nak raya ni mesti nak selongkar balik bekas2 lama utk isi kuih raya.

Mrs Lurve berkata...

bagus petua nie, boleh try nti

izan mama mia berkata...

tq..petua boleh cb nnt nie...

Edy Fee berkata...

rendam dlm clorok ja.hahaa
kidding
hurmm buat je ...jgn ikut sangat ckap org sal entry ni

Marya Yusof berkata...

As salam yusuflaili,

Petua yg bagus ni... selama ni tahu petua yg taruk roti tu je...

Salam perkenalan & selamat berpuasa! :))

yusuflaili(Goku) berkata...

salam hormat semua;

@#LydSunshine-
moleklah idea ni yer..sebenarnya ada juga cara lain tapi ini yang aku tahulah..

@#MrsLurve-
Cuba2 jangan tak cuba..awak kalau ada cara lain boleh kongsikan..

@#izanmamamia-
bila2pun boleh..dekat nak raya ni boleh cubakan!!

@#EdyFee-
Yalah..tu lepas tu sental dengan Fab balik kemudian bilas,,hahahaa!.

@#MaryaYusof-
Ehh!!anak aku ni,..bagaimana guna roti boleh kongsikan?

Kesuma Angsana berkata...

tq share tips ni ye. KA mmg suka bab2 tips & petua.. Slam kenal n dah folllow u 268

Bobo berkata...

nice sharing! :) selama ni pakai sabun biasa tp masih ade bau lg hehe

Aida Omar berkata...

aida baru tahu tips nie.. boleh try nanti.. memang selalu berbau lagi2 yang jenis plastik tu.. Nice sharing. :)

yusuflaili(Goku) berkata...

salam ramadhan;

@#KesumaAngsana-
Terimakasih atas kunjungan awak nanti saya balas balik...

@#Bobo-
lepas rendam guna guna surat khabar cuci balik dengan sabun..

@#AidaOmar-
Betul bekas plastik paling degil dibuang baunya..

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service